وزارت جهاد کشاورزی به دنبال احیای دوباره تولید پنبه و متعاقب آن صنایع ریسندگی در کشور است. درگذشته ایران یکی از مهمترین تولیدکنندگان پنبه در جهان بود. متأسفانه به دلیل واردات بیرویه و عدمحمایتهای لازم از کشاورزان، خودکفایی ما از این محصول ازدسترفته است.
تولید پنبه از چند جهت برای کشور بسیار مهم است. احیای کشت پنبه بهجز ایجاد اشتغال درزمینهٔ کشت و ریسندگی؛ در توسعه تولیدات جانبی مانند تهیه روغن و گنجاله نیز حائز اهمیت است که موجب رونق صنایع روغنکشی و تأمین نیاز نهادههای صنایع دام و طیور است.

آقای هزار جریبی، مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی از تولید 270 هزار تن وش پنبه در سال جاری خبر داد. ابراهیم هزارجریبی گفت برای سال جاری، 98 هزار و 760 هکتار از اراضی کشور به زیر کشت پنبه رفته است.
وی افزود: در سال جاری 68 درصد نسبت به ابتدای برنامه ششم افزایش تولید داریم همچنین میزان افزایش تولید در سال جاری در مقایسه با سال قبل حدود 18 درصد است. البته این افزایش تولید، هنوز شرایط را وضعیت رضایت بخشی قرار نداده است؛ زیرا در مقایسه با دوران شکوفایی تولید پنبه در کشورمان بسیار عقب هستیم.
هزار جریبی بابیان اینکه رونق و احیای خوداتکایی صنعت پنبه در کشور بهصورت زنجیره دنبال میشود گفت: اگر حتی یک قسمت از زنجیر این صنعت کامل نشود، صنعت دچار مشکل خواهد بود، کما اینکه در سالهای گذشته نیز به همین دلیل دچار مشکل بودهایم.
منبع: خبرگزاری تسنیم